Шоколадови трюфели или колко е лесно да си угаждаме с хубава храна. Рецептата е на нашата приятелка Polka dot kitchen.
Необходими продукти за около 13 броя:
150 г сладко от сливи без захар (може да замените и с друго любимо)
130 г черен шоколад
6 с.л. натурално какао
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. Изсипете сладкото в купа и към него добавете разтопения шоколад при постоянно бъркане. Накрая прибавете на части 5 с.л. от какаото, докато можете да оформите топчета от сместа.
Когато са готови топчетата, остaвете ги върху тавичка, покрита с хартия за печене. Поръсете с пресятата останала 1 с.л. какао и с помощта на хартията "раздрусайте" всички топчета, така че да бъдат добре покрити с какао и да не лепнат.
Съхранявайте в хладилник.