Когато следваме нисковъглехидратен режим на хранене или пък кето диета, най-голяма липса усещаме в отсъстващите сладкиши. Този кето крем карамел ще задоволи желанието ви за сладко. Да, липсва карамелът на дъното на купичката, но това не пречи да е един чудесен десерт.
Необходими продукти:
200 мл готварска сметана
300 мл прясно мляко
4 яйца
2 броя ванилии
4 супени лъжици еритритол
Начин на приготвяне:
Яйцата следва да са на стайна температура. Разбивате ги добре с подсладителя и ванилиите, като за целта използвате тел за разбиване или миксер. Добавяте прясното мляко и сметаната, след което отново разбивате до получаване на еднородна смес.
Изсипвате сместа в купички. Поставяте купичките в дълбока тава, в която наливате вода до ръба на купичките. Печете на 160 градуса за около 60-70 минути, като внимавате водата да не завира, за да остане кето крем карамелът гладък. Може да добавяте по някое кубче лед във водата, за да контролирате температурата.
Източник: supichka.com