Тиквеник с кокосова захар


Тиквеник  с кокосова захар
Снимка: foodieboulevard.com

В сезона на тиквата ви представяме една малко по-различна рецепта за любимия ни тиквеник.

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница по избор

1 кг тиква

250 гр кокосова захар

4 яйца

200 гр сурови орехи

канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса с горен и долен реотан.

Настържете тиквата.

Разбъркайте тиквата с яйцата, захарта и канелата.

В тавичка по избор поставете един лист от корите, разположете равномерно върху него от сместа и поръсете шепа орехи. Поставете отгоре следващ лист и повтаряйте процедурата докато корите или сместа ви свършат.

Печете тиквеника докато добие златиста коричка.

Поднесете тиквеника напълно охладен.

Източник: foodieboulevard.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама