В сезона на тиквата ви представяме една малко по-различна рецепта за любимия ни тиквеник.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница по избор
1 кг тиква
250 гр кокосова захар
4 яйца
200 гр сурови орехи
канела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса с горен и долен реотан.
Настържете тиквата.
Разбъркайте тиквата с яйцата, захарта и канелата.
В тавичка по избор поставете един лист от корите, разположете равномерно върху него от сместа и поръсете шепа орехи. Поставете отгоре следващ лист и повтаряйте процедурата докато корите или сместа ви свършат.
Печете тиквеника докато добие златиста коричка.
Поднесете тиквеника напълно охладен.
Източник: foodieboulevard.com