Лесен тиквен чийзкейк без печене


Лесен тиквен чийзкейк без печене
Снимка: vkusnoteka.bg

Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента - любимата тиква, портокал, канела и лешници. Топящ се в устата, запомнящ се вкус, а най-хубавото е, че не се пече.

Необходими продукти:

2 пакета бишкоти

100 г печени лешници

100 г стопено масло

1 ч.л. канела

Продукти за крема:

525 г крема сирене (3 опаковки)

100 г захар

450 г тиквено пюре (вижте по-долу как се приготвя)

1 ванилия

кората от половин портокал

200 мл студена сладкарска сметана

канела за поръсване

портокалова кора

Начин на приготвяне:

Тиквеното пюре:

Измийте тиквените парчета и ги поставете в тенджера с вода, колкото да ги покрие, заедно с 1/2 ч.ч. захар. Кипнете и варете тиквата до омекване. Извадете я от водата и отцедете. Намачкайте фино на пюре с вилица.

Основата:

Смелете лешниците в блендера. Добавете бишкотите и ги блендирайте. След това добавете стопеното масло и канелата. Блендирайте до хомогенност.

Поставете ринга в тортена чиния и изсипете трохите. Заравнете и леко притиснете с ръка. Приберете в хладилника, докато приготвите крема.

Крема:

В купа разбийте крема сиренето, заедно със захарта. Добавете тиквеното пюре, ванилията и настърганата портокалова кора. Измийте бъркалките на миксера. Подсушете ги добре. Разбийте сладкарската сметана в отделна купа на меки връхчета и я добавете в крема. Разбийте с миксер крема до хомогенност.

Изсипете крема върху основата и внимателно го заравнете. Охладете няколко часа в хладилник и внимателно прокарайте нож по ръба, за да отстраните ринга. Поръсете с канела през фина цедка и настържете небрежно портокалова кора за украса.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама