През зимата понякога имаме нужда единствено от... гореща супа. Ето и днешното ни предложение.
Продукти за 4 порции:
850 гр обелена тиква
200 мл кокосово мляко
10 гр джинджифил
10 гр масло
1 голяма глава лук (или 2 малки)
1 кубче бульон
1 ч.л. къри паста (ако не разполагате с къри паста, използвайте 1 ч.л. горчица - в нея добавете 1/2 ч.л. къри и 1/2 ч.л. стрито на прах чили)
1/2 лимон
тиквени семки за декориране
Начин на приготвяне:
Измийте тиквата. Срежете я и изчистете семките. Нарежете на парчета и отрежете кората.
Обелете джинджифила. Нарежете лука на едро.
Загрейте маслото. Запържете лука. Прибавете тиквата и джинджифила.
Разтворете бульона в 1 л. гореща вода и залейте. Оставете да ври, докато тиквата омекне напълно.
Изстискайте сока на лимона. Прибавете кокосовото мляко, чили пастата и лимоновия сок, и пасирайте.
Сипете в купички или дълбоки чинии и декорирайте с тиквени семки.
Източник: harryandlexy.com