Изключително приятен на вкус и леко сладникав, този зеленчук а богат на фибри и много ценни за организма вещества и витамини. Тази супа е толкова гъста и питателна, с приятен аромат, приготвя се бързо и е изключително здравословна.
Необходими продукти:
750 гр пащърнак
500 мл мляко
1 картоф
1 голяма глава лук
25 гр масло
4 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
15 гр корен от джинджифил
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука, скилидките чесън, пащърнака, картофа и джинджифила.
Загрейте зехтина и маслото в голяма тенджера. Добавете лука, чесъна и корена от джинджифил и запържете, докато лукът омекне.
Прибавете нарязания пащърнак и картоф и разбъркайте, така че зеленчуците да се покрият с мазнинка.
Разтворете кубчето бульон в 750 мл гореща вода и изсипете течността в тенджерата. Добавете млякото, солта и пипера, разбъркайте и похлупете с капак. Оставете супата да къкри за половин час.
Проверете с вилица дали пащърнака се е сварил. Ако можете да го пробиете с лекота, означава, че е готов. Отстранете от котлона и пасирайте до получаването на гъста крем супа.
Опитайте, преди да сервирате, и при нужда добавете още малко сол и черен пипер.
Източник: harryandlexy.com