Картофена крем супа с тиква


Картофена крем супа с тиква
Снимка: harryandlexy.com

Навън температурите стават все по-ниски и по-ниски. За да стоплим тялото, една чудесна крем супа е прекрасно решение.

Необходими продукти:

Продукти за картофена крем супа с тиква:

1.5 л зеленчуков бульон

1 кг картофи

850 гр тиква хокайдо

300 мл сметана

20 гр масло

1 голяма глава лук

1 ½ ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. карамфил

1/2 ч.л. къри

1/2 ч.л. индийско орехче

По желание: 100 гр бекон ; 2 филии стар хляб ; 1/2 ч.л. чубрица

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кубчета.

Отрежете дръжката на тиквата. Срежете я на две. Изчистете семките. Нарежете на малки парчета.

Обелете лука и нарежете. Сложете маслото в голяма тенджера. Запържете лука.

Изсипете в тенджерата картофите и тиквата. Запържете за няколко минути. Добавете бульона и оставете да ври на средна температура за около половин час, или докато омекнат картофите.

Добавете всички подправки и сметаната, и пасирайте. Оставете на котлона за още 5-6 минути.

Сложете бекона в тиган и запържете силно. Извадете го и в същия тиган сложете предварително нарязаните на малки кубчета филийки и поръсете с чубрицата. Разбъркайте и запържете за няколко минути.

Сипете супата в купи и поръсете отгоре с бекон и крутони.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама