Навън температурите стават все по-ниски и по-ниски. За да стоплим тялото, една чудесна крем супа е прекрасно решение.
Необходими продукти:
Продукти за картофена крем супа с тиква:
1.5 л зеленчуков бульон
1 кг картофи
850 гр тиква хокайдо
300 мл сметана
20 гр масло
1 голяма глава лук
1 ½ ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. карамфил
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. индийско орехче
По желание: 100 гр бекон ; 2 филии стар хляб ; 1/2 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кубчета.
Отрежете дръжката на тиквата. Срежете я на две. Изчистете семките. Нарежете на малки парчета.
Обелете лука и нарежете. Сложете маслото в голяма тенджера. Запържете лука.
Изсипете в тенджерата картофите и тиквата. Запържете за няколко минути. Добавете бульона и оставете да ври на средна температура за около половин час, или докато омекнат картофите.
Добавете всички подправки и сметаната, и пасирайте. Оставете на котлона за още 5-6 минути.
Сложете бекона в тиган и запържете силно. Извадете го и в същия тиган сложете предварително нарязаните на малки кубчета филийки и поръсете с чубрицата. Разбъркайте и запържете за няколко минути.
Сипете супата в купи и поръсете отгоре с бекон и крутони.
Източник: harryandlexy.com