Получава се много ароматно и хранително ястие, комфортна храна за душата.
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка, нарязана на кубчета за готвене
7-8 картофа
2 стръка праз лук
30 мл зехтин
1 морков
3 скилидки чесън
3 бр гъби печурка
1 червена чушка
1 зелена чушка
500 мл домашен пилешки бульон
2 дафинови листа
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно праз лука. Чушките и морковите на малки парченца. Чесъна и гъбите на филийки. Обелете и нарежете картофите на кубчета.
Запържете в тиган праз лука, чушките, морковите и гъбите, заедно с малко зехтин, черен пипер и сол. Когато омекнат ги отделете в чиния настрана.
В същия тиган запечатайте месото на кубчета. Добавете, нарязаните скилидки чесън. Подправете с черен пипер, червен пипер и сол.
След това прехвърлете месото в дълбока тенджера или купата на мултикукъра. Добавете задушените зеленчуци и картофите. Налейте бульона и сложете два дафинови листа. Течността трябва да покрие картофките. След като заври на котлона гответе на бавен огън около час и 15 минути. Проверете месото за готовност.
Ако ползвате мултикукър от MENU изберете функция STEW за 1 час. Опитайте месото и ако е необходимо допълнително досваряване на месото може да го включите на функция BOIL за 20 минути, за да омекне напълно.
Поднесете с малко свеж магданоз.
Източник: vkusnoteka.bg