Кавърма по воденичарски


Кавърма по воденичарски
Снимка: iStock

Вижте как се приготвя това традиционно ястие.

Необходими продукти:

750 гр свинско месо

250 гр черен дроб

3 супени лъжици мазнина

5 глави кромид лук

250 гр стерилизирани гъби

1 чаена лъжичка черен пипер

1/2 лъжица стрита чубрица

1 кафена чашка вино

люти чушки

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязаното на ивички месо се запържва леко в мазнината. Прибавя се лукът, нарязан на филийки, и се задушава до омекване, като се добавя по малко вода. След това се прибавят нарязаните на ивички черен дроб и гъби, виното, черният пипер, чубрицата и целите люти чушлета. Ястието се посолява, разбърква се леко, разпределя се в огнеупорни или пръстени гювечета и се запича във фурната. Поднася се веднага след приготвянето му заедно с гювечетата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама