Вижте как се приготвя това традиционно ястие.
Необходими продукти:
750 гр свинско месо
250 гр черен дроб
3 супени лъжици мазнина
5 глави кромид лук
250 гр стерилизирани гъби
1 чаена лъжичка черен пипер
1/2 лъжица стрита чубрица
1 кафена чашка вино
люти чушки
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязаното на ивички месо се запържва леко в мазнината. Прибавя се лукът, нарязан на филийки, и се задушава до омекване, като се добавя по малко вода. След това се прибавят нарязаните на ивички черен дроб и гъби, виното, черният пипер, чубрицата и целите люти чушлета. Ястието се посолява, разбърква се леко, разпределя се в огнеупорни или пръстени гювечета и се запича във фурната. Поднася се веднага след приготвянето му заедно с гювечетата.