Свинско филе в омлет


Свинско филе в омлет
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как да разнообразите традиционния омлет, като го напълните със свинско филе.

Необходими продукти:

500 гр крехко свинско месо от филета

2 глави лук

5 домата

2 кафени чашки растително масло

5 скилидки чесън

1 чаена лъжичка червен пипер

5 люти чушлета

1/2 връзка магданоз

черен пипер и сол на вкус

за омлетите - 5 яйца, 1 кафена чашка прясно мляко, 30 гр масло, сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на парчета и се посолява, изпържва се в олио и се изважда. В същата мазнина се задушава нарязаният на филийки лук, като се добавя по малко вода. След омекването на лука се прибавят доматите и лютите чушки (по желание). Като се изпари течността, се прибавят червеният пипер, ситно нарязаните чесън и магданоз, черен пипер и сол. Сместа се разбърква с изпърженото месо и се разпределя върху приготвените омлети.

За украса на ястието можете да използвате кръгчета от домати и стръкчета магданоз.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама