Вижте как да разнообразите традиционния омлет, като го напълните със свинско филе.
Необходими продукти:
500 гр крехко свинско месо от филета
2 глави лук
5 домата
2 кафени чашки растително масло
5 скилидки чесън
1 чаена лъжичка червен пипер
5 люти чушлета
1/2 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус
за омлетите - 5 яйца, 1 кафена чашка прясно мляко, 30 гр масло, сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се посолява, изпържва се в олио и се изважда. В същата мазнина се задушава нарязаният на филийки лук, като се добавя по малко вода. След омекването на лука се прибавят доматите и лютите чушки (по желание). Като се изпари течността, се прибавят червеният пипер, ситно нарязаните чесън и магданоз, черен пипер и сол. Сместа се разбърква с изпърженото месо и се разпределя върху приготвените омлети.
За украса на ястието можете да използвате кръгчета от домати и стръкчета магданоз.