Една бърза и много лесна рецепта за печено свинско бонфиле. Добавям прясна мащерка, горчица, бяло вино и цяла глава чесън. Ухае прекрасно и месото става много крехко и вкусно.
Необходими продукти:
2 броя свинско бонфиле
1 с.л. Дижонска горчица
1 глава чесън
няколко стръка прясна мащерка
1 ч.ч. бяло вино
черен пипер
сол
30 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Почистете месото от жили и го сложете в тавичка. Поръсете го със сол и черен пипер. Намажете обилно с Дижонска горчица и поръсете с прясна мащерка. Сложете няколко стръка отстрани. Разрежете една глава чесън през средата и я сложете обърната нагоре. Полейте със зехтин и бяло вино.
Покрийте с фолио и печете така около 35 минути, след това отстранете фолиото и допечете за още 15 минути. Разрежете и поднесете.
Източник: vkusnoteka.bg