Печено бонфиле с чесън и мащерка


Печено бонфиле с чесън и мащерка
Снимка: vkusnoteka.bg

Една бърза и много лесна рецепта за печено свинско бонфиле. Добавям прясна мащерка, горчица, бяло вино и цяла глава чесън. Ухае прекрасно и месото става много крехко и вкусно.

Необходими продукти:

2 броя свинско бонфиле

1 с.л. Дижонска горчица

1 глава чесън

няколко стръка прясна мащерка

1 ч.ч. бяло вино

черен пипер

сол

30 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Почистете месото от жили и го сложете в тавичка. Поръсете го със сол и черен пипер. Намажете обилно с Дижонска горчица и поръсете с прясна мащерка. Сложете няколко стръка отстрани. Разрежете една глава чесън през средата и я сложете обърната нагоре. Полейте със зехтин и бяло вино.

Покрийте с фолио и печете така около 35 минути, след това отстранете фолиото и допечете за още 15 минути. Разрежете и поднесете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама