За любителите на месо - една невероятно вкусна и засищаща рецепта.
Необходими продукти:
5 броя пържоли
1 кафена чашка брашно
1 кафена чашка разтопена мазнина
сол и смлян черен пипер на вкус
малко лимонов сок
25 гр краве масло
5 яйца
5 зърна черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пържолите се начукват, за да се отънят, поръсват се с черен пипер и сол. Потапят се брашното и се изпържват в сгорещената мазнина.
Върху всяка от тях се поставя по едно от изпържените яйца на очи със зрънце черен пипер върху жълтъка.
Маслото се сгорещява и с него се поръсват белтъкът на яйцата и пържолите.
Ястието се поднася гарнирано с картофи или салата.