Пържоли с гъбен сос


Пържоли с гъбен сос
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как да приготвите сочни пържоли с гъбен сос.

Необходими продукти:

5 свински пържоли

1 кафена чашка брашно

1 кафена чашка олио

за соса:

1/2 кафена чашка брашно

1 чаена чаша стерилизирани гъби

сол и черен пипер на вкус

30 гр масло

Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват, за да се отънят, поръсват се с черен пипер и сол. Потапят се в брашното и се изпържват в сгорещено олио.

В прецедената мазнина, останала от пърженето, се задушават гъбите. Прибавя се брашното и леко се запържва. Налива се постепенно вода, докато се получи сос с желаната гъстота, който се вари 5-6 минути, отстранява се от огъня и се подправя с черен пипер и маслото.

Пържолите се заливат с приготвения сос и веднага се поднасят с подходяща топла гарнитура.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама