Вижте как да приготвите сочни пържоли с гъбен сос.
Необходими продукти:
5 свински пържоли
1 кафена чашка брашно
1 кафена чашка олио
за соса:
1/2 кафена чашка брашно
1 чаена чаша стерилизирани гъби
сол и черен пипер на вкус
30 гр масло
Начин на приготвяне:
Пържолите се начукват, за да се отънят, поръсват се с черен пипер и сол. Потапят се в брашното и се изпържват в сгорещено олио.
В прецедената мазнина, останала от пърженето, се задушават гъбите. Прибавя се брашното и леко се запържва. Налива се постепенно вода, докато се получи сос с желаната гъстота, който се вари 5-6 минути, отстранява се от огъня и се подправя с черен пипер и маслото.
Пържолите се заливат с приготвения сос и веднага се поднасят с подходяща топла гарнитура.