Свински пържоли Капрезе


Свински пържоли Капрезе
Снимка: supichka.com

 

Необходими продукти:

500 гр свински пържолки

400 гр моцарела

4 с.л. зехтин

3 големи домата

2 големи тиквички

2 с.л. брашно

1/2 ч.л. босилек

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Измийте пържолите и ги подсушете с кухненска хартия. Ако са големи и малко на брой, ги срежете на 2 или 3. Може да използвате всякакво месце което харесвате, няма значение дали е врат, бут или нещо друго.

Сипете брашното в дълбока чиния. Оваляйте пържолките и изтупайте излишното брашно.

Нагрейте в тиган 2 с.л. зехтин. Запържете пържолите добре и от двете страни. Подправете ги с черен пипер и сол и махнете от огъня.

Измийте и нарежете на филийки тиквичките, доматите и моцарелата.

Пуснете фурната да се загрява на 200ºC. Извадете си тава за печене и я намажете добре с останалия зехтин.

Разделете зеленчуците и моцарелата на две равни части. Едната част наредете на дъното на тавата като редувате ред тиквички, ред моцарела и ред домати така, че леко да се припокриват – като ветрило. Поръсете с босилек, сол и черен пипер.

Наредете отгоре пържолките. Наредете и останалите зеленчуци и моцарела и пак поръсете с подправки.

Намалете леко фурната – на около 180ºC и печете около 40 мин.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама