Представяме ви една рецепта за по-различен омлет с пълнеж от рикота и канапе от крем (сметана с крема сирене) и череши.
Рецепта за приготвяне на яйцата:
3 яйца
3 с.л. вода
3 с.л. захар
3 с.л. царевично нишесте
щипка Сол
мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с водата. Добавете захарта и солта. Добавете нишестето. За да сте убедени, че сместа е напълно гладка, прецедете я.
Поставете малко мазнина в тиган и разнесете равномерно количеството с хартиена салфетка. Загрейте тигана на ниска до средна температура. Изсипете от сместа така, че да покрие дъното на тигана. Гответе на ниска температура, за да не загори. Яйцата са готови, когато външните ръбчета леко изсъхнат, а вътрешността е точно сготвена. Извадете омлета и оставете да изстине.
Поставете пълнежа, който искате, в центъра на омлета и оформете по желание. Така приготвен омлетът е леко лепкав и позволя да се оформи в различни форми.
Това предложение на вкус е солено-сладко, което позволява пълнежът да е и солен, и сладък, според вашите предпочитания.
Да ви е сладко!