Омлет с гъби


Омлет с гъби
Снимка: iStock/Guliver

Когато нямате много време, омлетът винаги спасява положението.

Необходими продукти:

5 яйца

1 чашка прясно мляко

50 гр олио

150 гр гъби

1/2 кафена чашка вода

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Гъбите се почистват, измиват и се нарязват на дребно заедно с пънчетата. Задушават се в половината от мазнината и водата до омекване. Прибавят се към разбитите с млякото яйца и се разбъркват добре. От сместа се изпържват омлети от двете страни до зачервяване в останалата мазнина. Поднасят се веднага с подходяща гарнитура.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама