Ако искате да приготвите сочно свинско месо без много усилия, тази рецепта със сигурност ще ви допадне. В нейното изпълнение няма нищо сложно. Необходимо е просто да мариновате предварително месото и след това да го изпечете. В случая важно е не само мариноването, но и печенето на умерена фурна, което е по-продължително.
Необходимо е единствено да спазите стриктно указанията в рецептата. Не печете на по-високи градуси. В противен случай месото ще стане сухо и не толкова вкусно.
Необходими продукти:
1,5 кг свинско месо от контра филе
1 чаена чаша червено вино
2 супени лъжици горчица
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици мед
чубрица, мащерка, розмарин и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции и го поставете в тава за печене.
Овкусете го с подправките и солта.
Смесете зехтина с меда, горчицата и виното.
Залейте месото със сместа и го оставете да престои поне 2 часа.
Покрийте тавата с лист фолио.
Печете за 2 часа в умерена фурна.
Поднесете със соса, който се е отделил по време на печенето.
Ястието може да бъде поднесено с гарнитура от варени картофи, задушен ориз, ориз с гъби. Поднесете още със салата от свежи зеленчуци според сезона.