Сочно свинско с вино на фурна


Сочно свинско с вино на фурна
Снимка: iStock

Ако искате да приготвите сочно свинско месо без много усилия, тази рецепта със сигурност ще ви допадне. В нейното изпълнение няма нищо сложно. Необходимо е просто да мариновате предварително месото и след това да го изпечете. В случая важно е не само мариноването, но и печенето на умерена фурна, което е по-продължително.

Необходимо е единствено да спазите стриктно указанията в рецептата. Не печете на по-високи градуси. В противен случай месото ще стане сухо и не толкова вкусно.

Необходими продукти:

1,5 кг свинско месо от контра филе

1 чаена чаша червено вино

2 супени лъжици горчица

3 супени лъжици зехтин

2 супени лъжици мед

чубрица, мащерка, розмарин и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на порции и го поставете в тава за печене.

Овкусете го с подправките и солта.

Смесете зехтина с меда, горчицата и виното.

Залейте месото със сместа и го оставете да престои поне 2 часа.

Покрийте тавата с лист фолио.

Печете за 2 часа в умерена фурна.

Поднесете със соса, който се е отделил по време на печенето.

Ястието може да бъде поднесено с гарнитура от варени картофи, задушен ориз, ориз с гъби. Поднесете още със салата от свежи зеленчуци според сезона.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама