Необходими продукти:
3 броя пилешки гърди
1 с.л. червен пипер
1 с.л. смес подправка за месо
3 броя зелени камби
3 броя червени камби
30 мл зехтин
1 брой авокадо
1 глава лук
1 ч.ч. (200 г) ориз
шепа прясна лимонова мащерка
кората от 1 лайм
50 г масло
1 зеленчуков бульон
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ориза. Стопете маслото в дълбока тенджера и добавете ориза. Бъркайте на силен огън, докато леко се кристализира. Налейте 2 и 1/4 ч.ч. вода, намалете котлона на минимум и подправете с черен пипер, сол и зеленчуков бульон. Разбъркайте и гответе под капак до готовност. Когато оризът е поел водата поръсете с прясна мащерка и кора от лайм. Разбъркайте и охладете леко.
Почистете чушките от семките и ги нарежете на ленти, с дебелина 1 пръст. Нарежете и лука на полумесеци.
Загрейте зехтин в тигана и сотирайте зеленчуците.
Пригответе пилешките гърди на дъската. Поръсете ги с черен пипер, сол, подправката за месо и червения пипер. Размажете зехтина. Загрейте тигана отново и поставете пилешките гърди. Гответе ги до готовност около 5 минути на страна. Извадете ги и ги покрийте с чиния да починат и съберат соковете си. След това ги разрежете на дъска леко под ъгъл.
Нарежете авокадото на кубчета.
Пригответе си дълбока купа. Поставете няколко лъжици от лимоновия ориз в единия край. До него сложете ленти двуцветни чушки и лук, кубчетата авокадо и поставете нарязаното пилешко филе, до ориза. Поръсете ориза с кора от лайм, и мащерка, полейте пилето с отделените сокове и поднесете.
Източник: vkusnoteka.bg