Рецептата за пилешко с грах е една от популярните рецепти с този вид месо. Комбинацията на пилешко месо и грах е особено сполучлива и резултатът е винаги вкусен.
Необходими продукти:
1 кг пилешко месо
800 грама грах
1 глава лук
2 броя моркови
2 броя домати
1/2 чаена чаша олио
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица черен пипер
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне
За приготвянето на пилешко с грах можете да ползвате всякакво пилешко месо. Измийте го добре и го сварете в подсолена вода. Времето за сваряване на месото варира много в зависимост дали ползвате домашно пилешко месо или пилешко месо от магазина. Ако ползвате пиле от магазина, за около 30 минути месото ще е готово.
Докато варите пилето пригответе и зеленчуците. Почистете и нарежете на ситно лука и морковите. В тенджера или по-дълбок тиган сгорещете олиото и изсипете нарязаните зеленчуци. След като омекнат, добавете и граха. Най-добре е да ползвате замразен грах, защото често грахът от консерва не увира добре. Добавете червения пипер, черния пипер, доматите и около 1 чаена лъжица сол. Варете 3-4 минути.
Идва моментът, в който трябва да решите дали вашето пиле с грах ще е пиле с грах яхния, или пък ще е пиле с грах на фурна, както е приготвено и пилето на снимката.
Ако ще е на фурна, изсипете граха в тава, разпределете свареното пилешко месо и добавете около ½ чаена чаша от бульона, в който е вряло месото, печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути или до придобиване на апетитен златист цвят. Ако искате пилешко с грах яхния, то изсипете всичко в по-голяма тенджера, добавете 1 чаена чаша вода и варете около 30 минути.
Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.
Източник: supichka.com