Сочните кюфтета с кашкавал са перфектна идея, как да превърнете познатите кюфтенца във вкусна изненада и доказват, как с малки промени в стандартните рецепти може да постигнем изненадващо вкусни и ефектни резултати.
Необходими продукти:
800 грама кайма, смес свинско и телешко месо
4 броя яйца
1 глава лук
1/2 чаена лъжица чубрица
1/2 чаена лъжица черен пипер
1/3 чаена лъжица кимион
70 грама кашкавал
4 супени лъжици галета
3 супени лъжици брашно
2/3 чаена чаша олио
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за сочни кюфтета с кашкавал е подготовката на каймата. Най-добре е каймата да е смес - телешка и свинска. Добавяте подправките, както и около ½ чаена лъжица сол. Добавяте две от яйцата и 1 супена лъжица от галетата. Омесвате много добре каймата с ръце. Може да приготвите каймата предварително и да я оставите в хладилника за няколко часа.
Настъргвате кашкавала. Взимате една топка от каймата, оформяте дупка в нея и слагате от кашкавала, добавяте още малко кайма и оформяте добре кюфтета. Важно е кашкавалът да е добре покрит с кайма от всички страни.
Разбивате яйцата, а брашното и галетата слагате в отделни плоски чинии. Сгорещявате олиото е тиган на котлона. Оформените кюфтенца овалвате първо в брашно, след това потапяте в яйца и накрая в овалвате добре в галета, след което пържите в сгорещената мазнина за по 3-4 минути от всяка страна до получаване на апетитна златиста коричка. Готовите сочни кюфтенца с кашкавал слагате в чиния, в която предварително сте поставили домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Източник: supichka.com