Кюфтета с млечен сос


Кюфтета с млечен сос

Едно екзотично и много вкусно ястие с млечно-таханов сос.

Продукти за месото:

700 г кайма смес или агнешка

1 средна глава лук

1 скилидка чесън

връзка нарязан магданоз

1 ч.л. индийско орехче

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол

шепа зърна нар

3 с.л. вода

30 мл. зехтин

продукти за соса:

1 кофичка кисело мляко

3 големи с.л. сусамов тахан

сокът от половин лимон

3 с.л. зехтин

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза. Смесете в купа всички съставки за каймата. Размесете добре и оформете кюфтенцата, леко издължени, леко прищипнати в двата края.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сложете малко зехтин в тиган и изпържете кюфтенцата за около 5 минути от страна. Отцедете ги върху салфетка и ги прехвърлете в малка тавичка.

Разклатете киселото мляко добре, добавете тахана, лимоновия сок, зехтина и солта и разбъркайте добре. Излейте соса върху кюфтенцата и ги допечете около 15 във фурната, поляти със струйка зехтин.

Поднесете ястието с прясно нарязан магданоз, поръсено със зърна нар и по желание кедрови ядки. 

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама