Пържените кюфтета са класика и са сред най-любимите ястия на българина. Тази рецепта е на нашия колега Сашо. Лично ги опитахме и може да ви уверим, че са много вкусни.
Необходими продукти:
1 кг кайма
2 яйца
1 морков
1-2 глави лук
100 гр кашкавал
1 филия хляб
черен пипер
кимион
Начин на приготвяне:
Изсипвате каймата в широка тава. Настъргвате кашкавала, моркова и лука вътре. Добавяте 2 яйца, 1 филия накиснат във вода хляб, черен пипер и кимион на вкус.
Внимателно и бавно смесвате всички продукти и месите до получаване на хомогенна смес.
Заливате със зехтин и прибирате в хладилник. Оставяте да престои 8 часа.
Оформяте кюфтета и пържите в нагорещено олио на бавен огън без брашно.
Сервирате със салата, пържени картофи и лютеница.