Хрупкави кюфтенца от сьомга, мариновани в соев сос, мед и бира. И за компания - един интензивно чеснов сос.
Необходими продукти:
За маринатата:
100 мл соев сос
150 мл бира
2 с.л. мед
За кюфтенцата:
300 гр филе от сьомга без кожа
150 гр тиквичка
150 гр овесени ядки
1 яйце
Червен пипер
Чубрица
За гарнитурата:
1 сладък картоф
За соса
3-4 с.л. соев сос
100 гр извара
2 шепи пресен спанак
1 с.л. дехидратиран чесън
Начин на приготвяне:
За маринатата: Разбъркайте бирата със соевия сос и меда.
За кюфтенцата: Нарежете сьомгата на кубчета. Мариновайте я за 1 час.
Настържете тиквичката.
Отцедете излишната марината от сьомгата. Разбъркайте всички продукти за кюфтенцата. Оформете кюфтенца с желаните размери и ги подредете върху хартия за печене на разстояние едно от друго.
За гарнитурата: Обелете и нарежете картофа на шайби. Подредете картофените шайби при кюфтенцата. Печете на 160 градуса - кюфтенцата до златисто, а картофите – до пълно омекване.
За соса: Пасирайте всички продукти до хомогенност.
Поднесете кюфтенцата върху канапе от сладък картоф с добавка сос.
Източник: foodieboulevard.com