Сьомга с копър и каперси


Сьомга с копър и каперси
Снимка: harryandlexy.com

Сьомгата е супер полезна и съдържа Омега-3 мастни киселини, а също така се приготвя изключително бързо.

Необходими продукти:

4 х 125 гр филета от сьомга

50 гр масло, нарязано на кубчета

4 с.л. каперси

2 с.л. лимонов сок

Връзка свеж копър

Черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Разтопете половината от маслото в тиган на средна температура. Бързо поставете филетата от сьомга със страната противоположна на кожата надолу. Овкусете с черния пипер и солта.

Пържете за около 4 минути от всяка страна, като завършите с кожата надолу.

Посипете с лимоновия сок, прибавете каперсите и останалото масло.

След една минута прехвърлете сьомгата в чинии. Изсипете накълцания копър в тигана, разбъркайте хубаво с маслото и посипете рибата със соса, преди да сервирате.

Източник: harryandlexy.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама