Сьомгата е супер полезна и съдържа Омега-3 мастни киселини, а също така се приготвя изключително бързо.
Необходими продукти:
4 х 125 гр филета от сьомга
50 гр масло, нарязано на кубчета
4 с.л. каперси
2 с.л. лимонов сок
Връзка свеж копър
Черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото в тиган на средна температура. Бързо поставете филетата от сьомга със страната противоположна на кожата надолу. Овкусете с черния пипер и солта.
Пържете за около 4 минути от всяка страна, като завършите с кожата надолу.
Посипете с лимоновия сок, прибавете каперсите и останалото масло.
След една минута прехвърлете сьомгата в чинии. Изсипете накълцания копър в тигана, разбъркайте хубаво с маслото и посипете рибата със соса, преди да сервирате.
Източник: harryandlexy.com