Тази рецепта е свежа, лека, изключително вкусна и лятна.
Необходими продукти:
2 броя филе от сьомга, всяко по 200 г
2 глави фенел (резене)
10 броя чери домати с клонки
1 глава чесън
1 тъмно зелена тиквичка
сух риган
черен пипер
сол
зехтин
50 г масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте фенела. Отстранете горната и долната му част, след това го нарежете на две половини и на полумесеци.
Загрейте тиган с 50 г масло и разпределете, нарязания на полумесеци фенел. Гриловайте го до омекване, като леко разклащате. Подправете със сол и черен пипер.
Покрийте тава с хартия за печене. Поставете отгоре рибните филета. Поръсете ги с риган, черен пипер и сол. Около тях разпределете фенела, нарязани и цели чери доматчета с клонките и една разполовена глава чесън. Полейте всичко със струя зехтин.
Печете филетата 20 минути го готовност.
Докато печете сьомгата измийте добре тъмно зелената тиквичка и я нарежете на кръгчета. Поръсете със сол и риган и гриловайте кръгчетата в същия тиган с малко зехтин, за няколко минути от страна.
Поднесете филето от сьомга с чери домати, фенел и гриловани тиквички.
Източник: vkusnoteka.bg