Печена сьомга по средиземноморски


Печена сьомга по средиземноморски
Снимка: vkusnoteka.bg

Тази рецепта е свежа, лека, изключително вкусна и лятна.

Необходими продукти:

2 броя филе от сьомга, всяко по 200 г

2 глави фенел (резене)

10 броя чери домати с клонки

1 глава чесън

1 тъмно зелена тиквичка

сух риган

черен пипер

сол

зехтин

50 г масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Измийте фенела. Отстранете горната и долната му част, след това го нарежете на две половини и на полумесеци.

Загрейте тиган с 50 г масло и разпределете, нарязания на полумесеци фенел. Гриловайте го до омекване, като леко разклащате. Подправете със сол и черен пипер.

Покрийте тава с хартия за печене. Поставете отгоре рибните филета. Поръсете ги с риган, черен пипер и сол. Около тях разпределете фенела, нарязани и цели чери доматчета с клонките и една разполовена глава чесън. Полейте всичко със струя зехтин.

Печете филетата 20 минути го готовност.

Докато печете сьомгата измийте добре тъмно зелената тиквичка и я нарежете на кръгчета. Поръсете със сол и риган и гриловайте кръгчетата в същия тиган с малко зехтин, за няколко минути от страна.

Поднесете филето от сьомга с чери домати, фенел и гриловани тиквички.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама