Ще си оближете пръстите: Пиле, задушено във фурна


Ще си оближете пръстите: Пиле, задушено във фурна
Снимка: iStock

Предлагаме ви една изключително вкусна рецепта, чийто произход е Франция.

Необходими продукти:

1 голямо пиле

1 кафена чашка олио

1 кафена чашка разтопено краве масло

150 гр пушени гърди

250 гр арпаджик

3 моркова

500 гр картофи

2 главички чесън

магданоз

мащерка

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистеното и измито пиле се намазва със смес от предварително счукания чесън, 1/2 от маслото и сол, след което краката му се вкарват в коремната кухина, а крилата се кръстосват на гърба.

Пушените гърди се нарязват на малки кубчета, бланшират се във вряща вода, изваждат се и се запържват в сух тиган.

В дълбока тава или в тенджера се сгорещява 1 супена лъжица от мазнината и се запържва от всички страни до златисто оцветяване на пилето. След това се прибавят последователно пушените гърди, морковите и картофите, нарязани на кубчета, и целите лукчета (почистени от люспите), задушени поотделно в останалата мазнина, подправките и 1 чаена чаша вода.

Ястието се задушава във фурната около 20 минути, като пилето често се обръща, а останалите продукти се размесват чрез разклащане на тавичката. Преди поднасянето пилето се нарязва на порции, гарнира се с продуктите, с които е задушено, и се полива със соса от тавичката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама