Вижте как да приготвите тази вкусна рецепта.
Необходими продукти:
1 пиле (около 1 кг)
125 гр краве масло (1 пакетче)
100 гр гъби
200 гр кашкавал
4 яйца
2 кафени чашки брашно
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито пиле се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине, обезкостява се и се нарязва на ивички.
Брашното се запържва в 1/2 от маслото и се разрежда с 2 чаени чаши от бульона. Към получения сос, след като изстине, се прибавят нарязаното месо, настърганият кашкавал задушените с 1/4 от маслото гъби, жълтъците, черен пипер и сол на вкус.
Накрая при леко разбъркване се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с останалото масло и поръсена с брашно тавичка и се пече при умерена температура до зачервяване.
Готово ястие се поднася топло със свежа салата.