Ако есента имаше вкусове и аромати, то несъмнено това щяха да бъдат тиква, печени кестени и канела. Днес ще ви представим една невероятна рецепта в този дух!
Продукти за пудинг с кестени:
1 кг кестени
2 яйца
½ пакет масло
150 гр пудра захар
½ ч.ч. прясно мляко
3 с.л. грис
1 ч.ч. сметана
2 с.л. пудра захар за разбиването ѝ
Вижте още: Този кекс със смокини и шоколад е хит в мрежата
Начин на приготвяне:
Кестените се варят на пара или във вода. Вътрешността им се изважда с лъжица, претрива се през сито и се смесва с разбитите на пяна масло, захар и жълтъци. Постепенно се прибавят млякото, грисът и разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с масло форма и се вари на водна баня 30 мин. Изваденият от формата пудинг се охлажда и се гарнира с разбитата сметана.