Рецепта за вкусна баница с кайма


Рецепта за вкусна баница с кайма
Снимка: vkusnoteka.bg

Сочна и много вкусна баница, която бързо изчезва.

Необходими продукти:

500 гр кайма смес

1 и 1/2 глава лук

1 малка скилидка чесън

30 мл зехтин

черен пипер

1 ч.л. червен пипер

сол

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сминдух

1 с.л. дом. сос

1 опаковка фини кори

125 гр масло

3 яйца

300 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтин и малко вода. Когато омекнат добавете каймата и я раздробете с вилица. Добавете подправките и разбъркайте добре. Разбъркайте и лъжица доматен сос. Запържете каймата до готовност. Оставете я да се охлади.

Стопете маслото.

Разтворете корите.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Пригответе си тава. Покрийте с три броя кори. Поръсете с кайма равномерно.

Отново покрийте с три броя кори и поръсете с кайма равномерно. По същия начин редувайте кори и кайма до изчерпване на продуктите. Разрежете баницата на парчета с помощта на нож и полейте с масло, като се стараете то да попадне в улеите, които сте разрязали.

В купа разбийте трите яйца и млякото. Полейте баницата със сместа и печете около 30-40 минути до златист загар. Поднесете с кисело мляко.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама