Рецепта за вкусна баница с кайма


Рецепта за вкусна баница с кайма
Снимка: vkusnoteka.bg

Сочна и много вкусна баница, която бързо изчезва.

Необходими продукти:

500 гр кайма смес

1 и 1/2 глава лук

1 малка скилидка чесън

30 мл зехтин

черен пипер

1 ч.л. червен пипер

сол

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сминдух

1 с.л. дом. сос

1 опаковка фини кори

125 гр масло

3 яйца

300 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтин и малко вода. Когато омекнат добавете каймата и я раздробете с вилица. Добавете подправките и разбъркайте добре. Разбъркайте и лъжица доматен сос. Запържете каймата до готовност. Оставете я да се охлади.

Стопете маслото.

Разтворете корите.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Пригответе си тава. Покрийте с три броя кори. Поръсете с кайма равномерно.

Отново покрийте с три броя кори и поръсете с кайма равномерно. По същия начин редувайте кори и кайма до изчерпване на продуктите. Разрежете баницата на парчета с помощта на нож и полейте с масло, като се стараете то да попадне в улеите, които сте разрязали.

В купа разбийте трите яйца и млякото. Полейте баницата със сместа и печете около 30-40 минути до златист загар. Поднесете с кисело мляко.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама