Млечната баница е много подходяща както за семейна закуска, така и за лек десерт, с който можете да завършите всяко меню. Тя е сочна и носи вкуса на кухнята на баба.
Необходими продукти:
400 грама точени кори
500 мл прясно мляко
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 ванилия
120 грама краве масло
1 супена лъжица пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопете краве маслото, след което обилно намажете тавата, в която ще приготвяте баницата. Сложете една кора, намажете я с масло, поставете нова кора, пак намажете и така, докато корите свършат, като последната намажете добре с масло.
Когато поставяте корите, ги разпределяйте равномерно, така че в цялата тава да има еднакъв пласт кори. С остър нож направете няколко къси разреза по корите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути (или докато корите придобият златист цвят).
Междувременно разбивате хубаво яйцата със захарта, след което добавяте и леко загрятото, но не горещо мляко и ванилията. Разбивате до пълно разтваряне на захарта.
Върху изпечените кори изливате така приготвената смес и печете за още около 20 минути, докато баницата е напълно изпечена. Преди сервиране поръсете баницата с пудра захар.
Източник: supichka.com