Обичаме баница, а тази е идеална за пролетните месеци.
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
200 грама спанак
2 стръка пресен лук
2 яйца
200 грама сирене
1/2 ч.ч. олио
125 гр масло
1/2 ч.л. сушен джоджен
1/2 ч.л. слян черен пипер
5-6 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете спанака на ситно и запарете с 1 чаена чаша вода за около 5 минути. Оставете го да изстине, след което изцедете.
След това смесете лука, спанака, предварително разбитите яйца, сиренето и ситно нарязания магданоз. Подправете с черния пипер и джоджена. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.
Намажете тава с масло, след което разтелете два листа кори. Върху тях сложете масло, малко от плънката, след което отново две кори, масло и плънка. Повтаряте докато плънката свърши, като трябва да завършите с кори. Намазвате баницата с масло и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до златисто кафяво.