Идеята на тази пъстра супа е да бъде богата като вкусове и аромати. Подходяща е за Великденските пости.
Необходими продукти:
2 картофа
2 моркова
2 домата
1 чушка
100 грама целина
1/2 брой пащърнак
1/2 връзка магданоз
3 супени лъжици олио
1 тиквичка
3 супени лъжици овесени ядки
1 глава лук
Начин на приготвяне:
Първо измивате всички зеленчуци, след което ги нарязвате на дребни парченца, които да бъдат с приблизително еднаква големина.
След като сте подготвили зеленчуците, в тенджера загрявате 4 супени лъжици олио и изсипвате лука / праза и разбърквате непрекъснато, докато омекне. През зимата може да използвате праз, тъй като той е по-ароматен, но когато през лятото по пазарите няма праз може съвсем спокойно да го замените с лук. След като празът / лукът се е задушил добавете пет чаени чаши вода и след като водата заври добавете всички зеленчуци без доматите. Когато картофите са почти омекнали добавете и доматите и оставете супата да поври още 3-4 минути.
Накрая добавете и овесените ядки, за да се сварят са им нужни не повече от минута-две. Имайте предвид, че за супа са по-подходящи обикновените, а не фините овесени ядки, тъй като фините много се разварява. След като пъстрата градинарска супа с овесени ядки е готова я свалете от огъня и я поръсете със ситно нарязан магданоз.
Източник: supichka.com