Картофена супа със застройка


Картофена супа със застройка
Снимка: supichka.com

Картофената супа със застройка е лека и същевременно засищаща.

Необходими продукти:

500 грама картофи

1 брой лук

1 домат

200 грама кисело мляко

2 броя яйца

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Почиствате лука и го нарязвате на дребно, след което го изсипвате в 3-4 лъжици сгорещено олио и го задушавате за няколко минути, докато лукът омекне. След това към него дабавяте нарязания на дребно домат/доматеното пюре и около 1,5 литра вода.

Измивате и обелвате картофите, след което ги нарязвате на големи кубчета и ги добавяте към заврялата вода. Добавяте сол, около 1 чаена лъжичка. Картофената супа ври, докато картофите омекнат напълно. Дали картофите са сварени е най-добре да проверите, като пробвате едно парченце, тъй като за сваряването на картофите от всеки сорт е необходимо различно време. След като картофите са сварени, сваляте картофената супа от котлона и изчаквате да поизстине.

От киселото мляко и яйцата приготвяте застройка. Разбивате ги добре и внимателно добавяте към тази смес изстиналия бульон, като бъркате непрекъснато. След като разредите застройката с част от бульона, го изсипвате обратно към супата, като разбърквате непрекъснато. След това картофената супа се връща на котлона, като разбърквате непрекъснато.

Съвет: При застройването на супата новаците в кухнята трябва да бъдат много търпеливи и внимателни и да не бързат да изсипват врящ бульон към разбитите кисело мляко и яйце. Внимателни трябва да бъдат и когато връщат застройката към супата, за да не се пресече.

Преди сервиране поръсете готовата картофена супа със застройка със ситно нарязан магданоз.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама