Невероятна вкусна и засищаща супа.
Необходими продукти за 4-6 порции:
500 гр моркови
400 мл доматено пюре
330 гр царевица (1 консерва)
310 грнахут (1 консерва)
200 мл сметана за готвене
150 гр пащърнак
20 мл олио
3 скилидки чесън
1 глава червен лук
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1 с.л. олио
1 щипка сол
1/4 ч.л. червен пипер (лют)
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете морковите и пащърнака. Нарежете на малки парчета.
Обелете лука и чесъна и нарежете.
Отцедете водата от двете консерви. Отделете по 3 супени лъжици от съдържанието им настрана.
Загрейте олиото в тенджера. Запържете морковите, пащърнака, лука и чесъна за няколко минути.
Изсипете 1 литър гореща вода в тенджерата. Добавете доматеното пюре, кубчето бульон и консервите. Подправете със сол и черен пипер, и оставете да поври с полузатворен капак на средна температура за около 15-20 минути.
Пюрирайте с пасатора. Добавете сметаната, като оставите малко настрана за декорация, разбъркайте. Опитайте на вкус и при нужда добавете още подправки.
В малък тиган загрейте 1 с.л. олио. Изсипете в него останалите нахут и царевица и запържете до златисто. Добавете солта и червения пипер, бъркайте за малко и махнете от котлона.
Сипете морковената крем супа в чинии или купички и декорирайте с запържения нахут и царевица, и поръсете с няколко капки от останалата сметана.
Източник: harryandlexy.com