Морковена крем супа с нахут


Морковена крем супа с нахут
Снимка: harryandlexy.com

Невероятна вкусна и засищаща супа.

Необходими продукти за 4-6 порции:

500 гр моркови

400 мл доматено пюре

330 гр царевица (1 консерва)

310 грнахут (1 консерва)

200 мл сметана за готвене

150 гр пащърнак

20 мл олио

3 скилидки чесън

1 глава червен лук

1 кубче зеленчуков бульон

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1 с.л. олио

1 щипка сол

1/4 ч.л. червен пипер (лют)

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете морковите и пащърнака. Нарежете на малки парчета.

Обелете лука и чесъна и нарежете.

Отцедете водата от двете консерви. Отделете по 3 супени лъжици от съдържанието им настрана.

Загрейте олиото в тенджера. Запържете морковите, пащърнака, лука и чесъна за няколко минути.

Изсипете 1 литър гореща вода в тенджерата. Добавете доматеното пюре, кубчето бульон и консервите. Подправете със сол и черен пипер, и оставете да поври с полузатворен капак на средна температура за около 15-20 минути.

Пюрирайте с пасатора. Добавете сметаната, като оставите малко настрана за декорация, разбъркайте. Опитайте на вкус и при нужда добавете още подправки.

В малък тиган загрейте 1 с.л. олио. Изсипете в него останалите нахут и царевица и запържете до златисто. Добавете солта и червения пипер, бъркайте за малко и махнете от котлона.

Сипете морковената крем супа в чинии или купички и декорирайте с запържения нахут и царевица, и поръсете с няколко капки от останалата сметана.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама