Приготвeни в глинен гювеч, бавно печени и буквално се разпадат при докосване с вилица. Голяма вкусотия!
Необходими продукти:
6 броя свински вратни пържоли
черен пипер и сол
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена чубрица
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. Дижонска горчица
2 моркова
3 скилидки чесън
200 мл. червено вино
2 дафинови листа
30 мл. зехтин
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Измийте пържолите и ги подредете в глинения гювеч. Поръсете с черен пипер и сол. Поръсете и със сушените подправки - риган, чубрица, както и с червен пипер. Покапете тук-там от Дижонската горчица и я размажете с лъжичка върху пържолите. Обелете морковите и ги нарежете на половинки. Почистете скилидките чесън и ги нарежете на филиики при месото. Сложете два дафинови листа, полейте с червеното вино, зехтина и налейте чаша вода.
Затворете капака и поставете гювеча в студена фурна, включена на 200 градуса.
Печете пържолите 1 час и 15 минути, след това отворете капака и допечете още 45 минути при отворен капак, докато течността се поизпари и пържолките останат почти само на мазнинка.
Източник: vkusnoteka.bg