От онези съчетания на вкусове, които глезят сетивата.
Необходими продукти:
120 гр краве масло
300 гр какаови бисквити
500 мл сладкарска сметана
200 гр малини
⅓ чаена чаша захар
1 кутия кондензирано мляко
200 гр течен шоколад
200 гр маскарпоне
100 гр лешници
Начин на приготвяне:
Трябва да варите кутията кондензирано мляко за около 2 часа, за да се сгъсти. Спокойно можете да направите това и предишния ден. А ако имате под ръка дулче де лече, използвайте него, вместо да варите кондензираното мляко. Докато варите кондензираното мляко, подгответе останалите продукти. Смилате какаовите бисквити и добавяте към тях кравето масло, което предварително разтопявате, разбърквате добре, за да се получат маслени трохи.
Може да ползвате както пресни, така и замразени малини. Слагате ги в малка тенджера или касерола на котлона, добавяте захарта, ½ чаена чаша вода и разбърквате, докато захарта се разтопи, след което оставяте на страна. Сладкарската сметана разбивате според инструкциите на опаковката, добавяте сиренето маскарпоне и отново разбърквате. В купа смесвате половината от сместа със сметаната с течния шоколад, а в друг съд разбърквате другата част със свареното кондензирано мляко.
Идва моментът, в който трябва да напълните кремчето в чашките. На дъното на чашките слагате пласт бисквитени трохи, които притискате леко с лъжица. Върху бисквитената основа слагате от какаовия крем, следва пласт от малиновия сироп за свежест, а след това светлият крем с кондензирано мляко. Най-лесно пълненето става с помощта на пош. Поръсвате отново с какаовите бисквитени трохи. За финал, придаващ хрупкавост, добавяте и нарязаните на ситно лешници.
Източник: supichka.com