Пухкав многоцветен крем


Пухкав многоцветен крем
Снимка: supichka.com

От онези съчетания на вкусове, които глезят сетивата.

Необходими продукти:

120 гр краве масло

300 гр какаови бисквити

500 мл сладкарска сметана

200 гр малини

⅓ чаена чаша захар

1 кутия кондензирано мляко

200 гр течен шоколад

200 гр маскарпоне

100 гр лешници

Начин на приготвяне:

Трябва да варите кутията кондензирано мляко за около 2 часа, за да се сгъсти. Спокойно можете да направите това и предишния ден. А ако имате под ръка дулче де лече, използвайте него, вместо да варите кондензираното мляко. Докато варите кондензираното мляко, подгответе останалите продукти. Смилате какаовите бисквити и добавяте към тях кравето масло, което предварително разтопявате, разбърквате добре, за да се получат маслени трохи.

Може да ползвате както пресни, така и замразени малини. Слагате ги в малка тенджера или касерола на котлона, добавяте захарта, ½ чаена чаша вода и разбърквате, докато захарта се разтопи, след което оставяте на страна. Сладкарската сметана разбивате според инструкциите на опаковката, добавяте сиренето маскарпоне и отново разбърквате. В купа смесвате половината от сместа със сметаната с течния шоколад, а в друг съд разбърквате другата част със свареното кондензирано мляко.

Идва моментът, в който трябва да напълните кремчето в чашките. На дъното на чашките слагате пласт бисквитени трохи, които притискате леко с лъжица. Върху бисквитената основа слагате от какаовия крем, следва пласт от малиновия сироп за свежест, а след това светлият крем с кондензирано мляко. Най-лесно пълненето става с помощта на пош. Поръсвате отново с какаовите бисквитени трохи. За финал, придаващ хрупкавост, добавяте и нарязаните на ситно лешници.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама