Няма толкова вкусен кадаиф с прясно мляко


Няма толкова вкусен кадаиф с прясно мляко
Снимка: iStock

Един любим десерт във вариант с прясно мляко.

Необходими продукти:

500 гр кадаиф

200 гр счукани орехови ядки (1 чаена чаша)

5 гр канела (1 чаена лъжичка)

125 гр краве масло

за сиропа:

1 литър прясно мляко

1 кг захар

2 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне:

Половината кадаиф се нарежда в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехи. Отгоре се слага останалият кадаиф и се покрива с парченца масло. Пече се в слаба фурна до порозовяване.

Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпечения кадаиф. Тавата се захлупва. На другия ден кафаифът се обръща в подходящ съд.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама