Един любим десерт във вариант с прясно мляко.
Необходими продукти:
500 гр кадаиф
200 гр счукани орехови ядки (1 чаена чаша)
5 гр канела (1 чаена лъжичка)
125 гр краве масло
за сиропа:
1 литър прясно мляко
1 кг захар
2 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне:
Половината кадаиф се нарежда в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехи. Отгоре се слага останалият кадаиф и се покрива с парченца масло. Пече се в слаба фурна до порозовяване.
Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпечения кадаиф. Тавата се захлупва. На другия ден кафаифът се обръща в подходящ съд.