Този хляб могат да си позволят дори хора, които спазват нисковъглехидратен режим на хранене. Високото съдържание на безценните тиквени семки прави хляба без брашно не само вкусен, а и много подходящ за дневното меню на всеки
Необходими продукти:
150 грама сурови тиквени семки
100 грама сурови слънчогледови семки
100 грама смляно ленено семе
1 1/3 чаена чаша овесени ядки
3 яйца
1/2 чаена лъжица сол
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица хлебна сода
Начин на приготвяне:
Избирате висококачествени сурови семки. Както тиквените семки, така и слънчогледовите семки трябва да са сурови. Лененото семе трябва да е мляно, а овесените ядки - фини. Тиквените семки разбърквате в голяма купа заедно със слънчогледовите семки, лененото семе и овесените ядки.
Разбивате яйцата заедно със солта и зехтина, с помощта на вилица или тел за разбиване. Добавяте содата за хляб, разбърквате, след което ги изсипвате при смесените сухи съставки и разбърквате добре с лъжица.
В правоъгълна форма за печене слагате хартия за печене и изсипвате сместа. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35 минути. След като хлябът с тиквени семки е изпечен, го оставете да изстине добре преди консумация. Съхранявайте на студено и тъмно място.
Източник: supichka.com