Чесново хлебче с подправки


Чесново хлебче с подправки
Снимка: supichka.com

Надипленото чесново хлебче с подправки може да бъде описано още и като маслено хлебче поради голямото количество масло, с което се приготвя.

Необходими продукти:

1/2 кубче прясна мая

600 грама брашно

2 яйца

1 чаена чаша прясно мляко

80 грама краве масло

1 супена лъжица захар

1 1/2 чаена лъжица сол

3 скилидки чесън

1/2 чаена лъжица босилек

1/2 чаена лъжица риган

Начин на приготвяне:

Загрявате прясното мляко до температура, при която можете спокойно да държите потопен пръст в него. Добавяте захарта, ½ чаена лъжица сол, 2 супени лъжици от брашното и прясната мая към млякото, разбърквате и оставяте на страна, докато маята шупне.

Разбийте яйцата заедно с 1 супена лъжица от разтопеното на водна баня масло. След това замесете тестото от пресятото брашно, към което сте добавили сместа с маята и разбитите яйца. Месете до получаване на гладко тесто. Намажете го с мазнина, сложете в купа и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си.

Докато тестото втасва, счукайте чесъна с 1 чаена лъжица сол и заедно с подправките го добавете към останалото разтопено краве масло. Намажете с олио или масло правоъгълна форма за кекс. Втасалото тесто разточете върху набрашнен плот на правоъгълен блат с дебелина около 1 см, блатът разрежете на квадрати.

Всеки квадрат намажете обилно със сместа с чесън от двете страни, сгъвате го на две и така нареждате един до друг сгънатите квадрати във формата за печене. Поставяте вече оформения хляб в загрята на 50 градуса фурна, за да втаса за около 20 минути. След това увеличавате фурната на 180 градуса и печете за около 30 минути, докато надипленото чесново хлебче с подправки придобие апетитен златист цвят.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама