Една вкусна есенна салата, подходяща за коледните пости.
Необходими продукти:
1/2 глава карфиол
2-3 скилидки чесън
1 малка глава червен лук
2-3 стръка пресен лук
черни и зелени маслини без костилка
няколко стръка магданоз
няколко стръка копър
сол на вкус
щипка бял пипер
зехтин
оцет
Начин на приготвяне:
Измийте карфиола, накъсайте го на розички и го бланширайте във вряща подсолена вода за около 4-5 минути.
Извадете от водата, отцедете добре и поставете в купа.
Накълцайте чесъна много наситно, нарежете на ситно двата вида лук, копъра и магданоза и ги добавете при карфиола. Нарежете маслините на колелца и ги прибавете към зеленчуците.
Подправете със сол, щипка бял пипер, зехтин и оцет на вкус и разбъркайте добре.
Салатата се сервира охладена.
Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg