Карфиолени кюфтенца


Карфиолени кюфтенца

Ако обичате карфиол, но не знаете как да си го приготвите опитайте тази рецепта за карфиолени кюфтенца. Крехки, сочни и много вкусни.

Необходими продукти:

4 ч.ч. розички карфиол (1 голяма глава)

3 моркова

1/2 ч.ч. брашно

1/3 ч.ч. прясно настърган Пармезан

1 яйце

връзка пресен лук

2 скилидки чесън

връзка пресен магданоз

черен пипер

сол

50 г масло или зехтин

Начин на приготвяне:

Отделете розичките карфиол и ги сварете в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани моркови. Отцедете водата и ги нарежете с нож на ситно. Изсипете ги в купа. Добавете брашното, за да поеме излишната влага и разбъркайте. Добавете и настъргания пармезан. Нарежете на ситно връзка пресен лук и чесън. Чукнете едно яйце, поръсете със сол и черен пипер и нарежете магданоз. Разбъркайте всичко добре.

Загрейте тиган с малко масло. Когато се стопи сложете малко от сместа със супена лъжица и заравнете. След 2-3 минути обърнете с шпатула и изпечете и от другата страна. По същия начин изпечете и останалите кюфтенца.

По желание поднесете с млечен-чеснов сос.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама