Eдна много свежа и изключително вкусна салата с карфиол и риба тон.
Необходими продукти:
1 глава карфиол
1 консерва риба тон в собствен сос
3 с.л. каперси
1 връзка пресен магданоз
3 шепи рукола
дресинг:
3 рибки аншоа
2 скилидки чесън
50 мл. зехтин
1/2 ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Отделете розичките карфиол и ги сварете в тенджера с вода за 5-7 минути. Не бива да ги преварявате. Отцедете. Веднага ги охладете в студена вода. Сложете ги в купа и натрошете рибата тон в нея. Добавете каперсите, руколата и нарязания магданоз. Стиснете скилидките чесън върху дъска. Нарежете на ситно рибките аншоа при него. Сложете солта и хубаво смачкайте всичко с плоската страна на ножа. Накълцайте и отново размажете с нож. Прехвърлете в купичка, налейте зехтина и лимоновия сок и разбъркайте добре. Полейте салатата и разбъркайте, за да се овкуси добре. Поднесете студена.
Източник: vkusnoteka.bg