Пица от карфиол с Моцарела


Пица от карфиол с Моцарела

Пица без тесто от брашно?? Възможно ли е? Разбира се, че е възможно. И в интерес на истината е дори много вкусна! Приготвена е от "тесто" от карфиол и сирене Моцарела с босилек. Вкусна и полезна.

Необходими продукти:

за "тестото":

1 средна глава карфиол

2 яйца

250 г. Моцарела

50 кашкавал

връзка пресен босилек

черен пипер

сол

за пицата:

доматен сос за намазване

1 домат

1 зелена чушка

по желание Прошуто

маслинена паста или маслини

свежа рукола

струя зехтин

100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Измийте и разделете карфиола на розички. Сварете ги в тенджера с вода за 5 минути, не повече. Отцедете и леко ги подсушете. Смелете ги в блендер. За тестото са ви необходими 2 големи чаени чаши от така надробения карфиол. В зависимост от това колко ви е голяма главата карфиол може да ви остане малко. 

Изсипете 2 ч.ч. пасиран карфиол в купа. Чукнете две яйца, настържете сиренето Моцарела и кашкавала и добавете черен пипер и сол. Нарежете на ситно връзка пресен босилек. Разбъркайте добре.

Покрийте тава с хартия за печене.

С лъжица оформете пиците, максимално тънки, около 0,05 мм. Може да бъде само една голяма или няколко по-малки, колкото се съберат в тавата ви. Изпечете ги за 20-25 минути, докато хубаво покафенеят отгоре и се втвърдят. Аз включих на горен вентилатор последните 5 минути, за да покафенеят.

Извадете ги и ги намажете с доматения сос. След това подредете отгоре резенчета домат, чушка, Прошуто. На друга може да сложите малко маслинена паста. Полейте пиците със струя зехтин и ги върнете във фурната за още 10 минути. След това поръсете настърган кашкавал и запечете още 5 минути, докато се разтопи. Поднесете топли, поръсени със свежа рукола за разкош и струйка зехтин.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама