За соса:
6 с.л. оцет;
6 с.л. кетчуп;
2 ч.л. захар.
За пилето:
500/600 гр. пилешки гърди;
1/2 ч.л. сол;
1/4 ч.л. чесън на прах;
1/6 ч.л. бял пипер;
45 мл. студена вода.
За панировката:
1 бр. яйце;
1/4 ч.л. сол;
1/6 ч.л. чесън на прах;
10 гр. бакпулвер;
65 гр. царевично натурално нишесте;
105 гр. брашно;
2 с.л. олио;
147 мл. студена вода;
олио за пържене, маслена баня.
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на хапки 2.5 см. В купа правим марината и слагаме месото вътре, разбъркваме хубаво и оставяме да почива 20 минути.
Продуктите за панировката се прибавят в реда, в който са дадени в рецептата, разбъркват се до хомогенна смес. Сместа се изсипва върху пилешкото месо в купата и хубаво се разбърква, да се разнесе равномерно по хапките.
В по-дълбок съд (аз използвах малка тенджерка) наливаме около 4 пръста олио, изчакваме силно да се нагорещи и с помощта на дървено шишче поставяме хапка по хапка да се пържат (не слагайте по много, защото се залепят една за друга - аз слагах между 7-9). Вадим когато видим, че са започнали да стават бледо жълти. Когато изпържим всичките късчета ги връщаме обратно, за да се изпържат заедно до златисто кафяво.
Правим сладко киселия сос, като в съд на умерен котлон изсипваме оцета да се изпари до половината, след това добавяме захарта и разбъркваме да се разтопи, след това прибавяме кетчупа и сол, връщаме хапките в тигана при соса, разбъркваме и махаме от огъня. Става абсолютно същото като в китайския ресторант.