Тиквички на фурна с кайма и чери домати


Тиквички на фурна с кайма и чери домати
Снимка: iStock

Необходими продукти:

2-4т иквички (няма определен брой)

500-600 гр кайма

250 гр чери домати

подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвате тиквичките на кръгчета с дебелина около 1 см, посолявате на вкус и оставяте за 10 минути.

През това време си приготвяте каймата (слагате 1 яйце, 1 филийка хляб, накисната във вода и изцедена, подправки - черен пипер, чубрица, кимион и босилек). Обърквате и оставяте в хладилника за 15-20 минути, за да поеме подправките.

В една по-голяма тава започвате да нареждате кръкче тиквичка и върху него слагате от каймата, като гледате да са полу изправени.

Редите така, докато свършите тиквичките и каймата. Поливате леко с олио или зехтин. А чери доматчета нарязвате на 2 половинки и нареждате между тиквичките.

Печете на загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност на тиквичките. Консумират се топли със сос по избор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама