Необходими продукти:
2-4т иквички (няма определен брой)
500-600 гр кайма
250 гр чери домати
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвате тиквичките на кръгчета с дебелина около 1 см, посолявате на вкус и оставяте за 10 минути.
През това време си приготвяте каймата (слагате 1 яйце, 1 филийка хляб, накисната във вода и изцедена, подправки - черен пипер, чубрица, кимион и босилек). Обърквате и оставяте в хладилника за 15-20 минути, за да поеме подправките.
В една по-голяма тава започвате да нареждате кръкче тиквичка и върху него слагате от каймата, като гледате да са полу изправени.
Редите така, докато свършите тиквичките и каймата. Поливате леко с олио или зехтин. А чери доматчета нарязвате на 2 половинки и нареждате между тиквичките.
Печете на загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност на тиквичките. Консумират се топли със сос по избор.