Това ястие се приготвя много бързо и лесно, а е изключително вкусно!
Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
4 сварени яйца
връзка пресен лук-нарязан на дребно
сол на вкус
кашкавал
Начин на приготвяне:
Режете тиквичките на две и ги слагате върху хартия за печене. Капнете и някаква мазнина-зехтин или масло. Пекат се на 180 градуса до омекване. Отдолу леко да са хванали кафяв цвят. Това ще отнеме около 30 минути, но все пак всичко зависи от фурната.
УНИКАЛНО ВКУСНИ ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ
След това с лъжица обирате внимателно вътрешността на тиквичките. Най-добре е първо да махнете най-горния слой със семките, който не се ползва. После издълбавате другата част, която се ползва за плънката. Яйцата се намачкват хубаво, прибавя се издълбаната част от тиквичките, зеленият лук. Добавя се сол на вкус. Всичко се обърква и с тази смес се пълнят лодките. Отгоре се настъргва кашкавал. Накрая се запича само отгоре.
Да ви е сладко!