Една страхотна рецепта, подходяща за летните вечери.
Необходими продукти:
500 гр калмари
2 ч.л. каперси
2 с.л. кедрови ядки
2 скилидки чесън
400-450 гр белени домати от консерва
100 мл бяло вино
1/2 с.л. люспи червен пипер (чили)
5 стръка пресен лук
сол, черен пипер
УНИКАЛНО ВКУСНИ ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ
Начин на приготвяне:
В зехтин слагате чесъна на тънки филийки, каперсити, кедровите ядки и пипера и запържвате за 2-3 минути. Добавяте доматите и виното, оставяте да се редуцира сосът. Слагате пресния лук и готвите още 10-ина минути. Когато сте доволни от гъстотата на соса, добавяте нарязаните на ивици калмари, слагате сол и черен пипер и задушавате за около 3 минути.
Може да се ползва като сос за паста или да се хапва директно.