Пикантни калмари по сицилиански


Пикантни калмари по сицилиански
Снимка: iStock

Една страхотна рецепта, подходяща за летните вечери. 

Необходими продукти:

500 гр калмари

2 ч.л. каперси

2 с.л. кедрови ядки

2 скилидки чесън

400-450 гр белени домати от консерва

100 мл бяло вино

1/2 с.л. люспи червен пипер (чили)

5 стръка пресен лук

сол, черен пипер

УНИКАЛНО ВКУСНИ ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ

Начин на приготвяне:

В зехтин слагате чесъна на тънки филийки, каперсити, кедровите ядки и пипера и запържвате за 2-3 минути. Добавяте доматите и виното, оставяте да се редуцира сосът. Слагате пресния лук и готвите още 10-ина минути. Когато сте доволни от гъстотата на соса, добавяте нарязаните на ивици калмари, слагате сол и черен пипер и задушавате за около 3 минути.

Може да се ползва като сос за паста или да се хапва директно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама