Много лесно за приготвяне ястие, което е готово за нула време, вкусно, леко и засищащо! Лападът може да се замени със спанак, когато нямате под ръка.
Необходими продукти:
1 кг лапад
2 глави лук
400 грама пилешко месо
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици краве масло
1/2 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица джоджен
Начин на приготвяне:
Измивате лапада, изрязвате с остър нож дръжките и жилите на по-едрите листа и нарязвате на ситно. Почиствате и нарязвате лука на ситно. Що се отнася до пилето, то може да ползвате както бяло месо, така и всякакво друго, каквото обичате или имате под ръка. Пилешкото месо трябва да е охладено или размразено, нарязано на филенца или едри парчета.
В тиган, най-добре с незалепващо покритие, сгорещавяте олиото заедно с кравето масло, добавяте нарязания лук и разбърквате докато омекне, след което добавяте и пилето и запържвате за около 5 минути от двете страни, до придобиване на златист цвят.
Добавяте червения пипер и джоджена, разбърквате добре и добавяте нарязания на ситно лапад и ½ чаена лъжица сол. Добавяте 1/3 чаена чаша вода, слагате капак и оставяте ястието да ври на слаб огън за около 20-30 минути, като разбърквате с дървена лъжица от време на време.
Източник: supichka.com