Пресен лапад с ориз


Пресен лапад с ориз
Снимка: vkusnoteka.bg

Поднасямe ви традиционен лапад с ориз с пресен лук и чесън и свеж аромат на джоджен.

Необходими продукти:

500 г пресен лапад

1 връзка пресен лук

1 връзка пресен чесън

1 морков

30 мл. зехтин

1 ч.л. джоджен

4 стръка прясна мащерка

1 кафена л. червен пипер

черен пипер

сол

1 ч.ч. ориз

2 и 1/4 ч.ч. вода или бульон

заквасена сметана или кисело мляко за поднасяне

Начин на приготвяне:

Измийте листата от лапад, прегънете ги през средата и с острието на ножа отстранете жилата. Нарежете ги на ситно.

Нарежете на ситно пресния лук, чесъна и моркова. Задушете ги в тенджера с малко зехтин и вода до омекване. Добавете пресния лапад и го задушете за няколко минути. Подправете с черен пипер, сол, джоджен и прясна мащерка.

Добавете 1 ч.ч. измит ориз и разбъркайте. Налейте 2 и 1/4 ч.ч. вода или бульон. Разбъркайте добре и намалете котлона на минимум. Затворете капака и гответе до готовност на ориза.

Поднесете със заквасена сметана или с кисело мляко.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама