Пиле с доматен сос и моцарела


Пиле с доматен сос  и моцарела
Снимка: vkusnoteka.bg

Много вкусна рецепта за пиле с провансалска коричка, доматен сос Маринара и Моцарела. Ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

3 броя пилешки гърди пеперуда

черен пипер

сол

зехтин

продукти за провансалската коричка:

4 филии хляб

70 г пармезан (или кашкавал)

връзка копър

връзка магданоз

3 скилидки чесън

50 г масло

1/2 ч.л. сух риган

1/2 ч.л. сух босилек

2 яйца за потапяне

продукти за доматения сос:

400 г пасирани домати от консерва или буркан

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

30 мл бяло вино

30 мл зехтин

1/2 ч.л. сух риган

1/2 ч.л. сух босилек

сол

250 грама моцарела

Начин на приготвяне:

Сложете в блендер всички продукти за провансалската коричка и блендирайте, докато получите билкови трохи.

Нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете ги с малко зехтин и вода до омекване. Налейте бялото вино. След това излейте доматения сос и добавете всички подправки. Разбъркайте добре и оставете да поври на слаб огън.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Поръсете пилешките гърди с черен пипер и сол. Разбийте яйцата в чиния. В друга чиния изсипете билковите трохи. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Потопете филето в яйцето и след това го оваляйте в билковите трохи от двете страни. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте всички филета.

Изпечете филетата за 20 минути, извадете тавата и полейте с доматения сос Маринара. Отгоре поставете парченца моцарела. Запечете пилето за още 10 минути.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама