Много вкусна рецепта за пиле с провансалска коричка, доматен сос Маринара и Моцарела. Ще си оближете пръстите.
Необходими продукти:
3 броя пилешки гърди пеперуда
черен пипер
сол
зехтин
продукти за провансалската коричка:
4 филии хляб
70 г пармезан (или кашкавал)
връзка копър
връзка магданоз
3 скилидки чесън
50 г масло
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух босилек
2 яйца за потапяне
продукти за доматения сос:
400 г пасирани домати от консерва или буркан
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
30 мл бяло вино
30 мл зехтин
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух босилек
сол
250 грама моцарела
Начин на приготвяне:
Сложете в блендер всички продукти за провансалската коричка и блендирайте, докато получите билкови трохи.
Нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете ги с малко зехтин и вода до омекване. Налейте бялото вино. След това излейте доматения сос и добавете всички подправки. Разбъркайте добре и оставете да поври на слаб огън.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Поръсете пилешките гърди с черен пипер и сол. Разбийте яйцата в чиния. В друга чиния изсипете билковите трохи. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Потопете филето в яйцето и след това го оваляйте в билковите трохи от двете страни. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте всички филета.
Изпечете филетата за 20 минути, извадете тавата и полейте с доматения сос Маринара. Отгоре поставете парченца моцарела. Запечете пилето за още 10 минути.
Източник: vkusnoteka.bg